تقویت اراده  در رسیدن به اهداف

رسیدن به آرامش و درک زندگی پاک، یکی از مهم ترین
اهداف آفرینش انسان است و خداوند متعال با بینش و
درایتی که به انسان عطا فرمود تا با تقویت اراده خود بتواند
به اهداف زندگی برسد.

شخص با اراده کسی است که وقتی در مورد کاری، به خوبی تأمل کرد، تصمیم به انجام آن می گیرد و با فعالیت و ثبات قدم آن را به اجرا در می آورد. قدرت اراده را می‌توان توانایی کنترل یا رد تمایل به‌افراط در عادت‌های مضر و بی‌فایده توصیف کرد. قدرت اراده همچنین به مردم اجازه تصمیم‌گیری داده و سبب می‌شود آن‌ها تصمیماتشان را تا رسیدن به موفقیت و توسعه فردی، با پشتکار پیگیری کنند. علاوه بر این، قدرت اراده به ما انسان‌ها که عادت کرده‌ایم بلافاصله به همه‌چیز برسیم، کمک می‌کند از لذت‌های آنی چشم بپوشیم.

به‌عنوان یک مثال واقعی، تنها به مدرسه فکر کنید.
دانش‌آموزان برای حفظ توجه خود در کلاس و برای
جلوگیری از نقض قوانین مدرسه، به قدرت اراده نیاز دارند تا دانش‌آموز خوبی شناخته شوند.

تعریف مناسب اراده

اراده نیرویی باطنی است که برای تصمیم گیری،
شروع کار، انجام اهداف و وظایف در برابر عقب انداختن
کارها و تنبلی، نقش پادزهر را ایفا می کند.

اراده توانایی و مهارتی است که می تواند
انگیزه ها و هوس های مضر و غیرضروری را کنترل یا رد کند،
قدرت تصمیم گیری و پیگیری با عزم راسخ است تا آن
هدف و تصمیم با موفقیت به پایان برسد. همچنین نیرویی درونی
است که تو را مجبور می کند به میل خود و از روی هوس رفتار نکنی و به امکان می دهد، بر تمام موانع و سدهای بیرونی غلبه کنی.

 

خصوصیت بارز انسان های با اراده

انسان بااراده ابتدا در مورد انجام کار مورد نظرش به خوبى فکر میکند بعد تصمیم به انجام آن مى‏ گیرد.

داراى هدفى بزرگ است و تا موقعى که به آن نرسیده است، خسته نمیشود و آن را رها نمیکند.

مشکلات و موانع به عزم و اراده او لطمه وارد نمی کنند و از پیشرفتش جلوگیرى نمى ‏کنند.

او مى خواهد و مى تواند به خواسته خود برسد
ولی در مقابل انسان بى اراده اگر چه مى خواهد
ولی نمى تواند خواسته هاى خود را اجرا نماید.
او با کوچکترین مشکلى از انجام کار، دلسرد و مایوس شده و تلاش جهت تحقق آن را متوقف میکند.

در مسیر زندگى بسیارى از افراد هستند که مى خواهند کارهاى فراوانى را به سرانجام برسانند، ولى موفق نمیشوند، اینها به خاطر نبود یک اراده قوی است. رمز موفقیت انسان هاى بزرگ، در تمام عرصه هاى زندگى به خاطر داشتن اراده قوی است.پس “غیر ممکن وجود ندارد” اگر غیر ممکن وجود نداشته باشد پس هر کاری امکان پذیر است با اراده قوی غیر ممکن ها ممکن خواهد شد.

برای داشتن یک اراده قوی باید این نکات را در نظر داشت

الف) مشخص نمودن  هدف یا اهداف خود

یک انسان با اراده  باید ابتدا هدف و یا اهداف خود را در زندگی و یا کاری که می خواهد انجام دهد ، به طور ترسیم کند. این هدف باید شفاف، معقول، قابل دستیابی، بدون افراط و تفریط ، مطابق توان و استعداد خود و واقع بینانه باشد نه بلندپروازانه و خارج از توانایی های شخص. در غیر این صورت، وقتی با مشکلات و موانع سختی رو به رو شود، ناامید و دلسرد شده، و خود را ناتوان و بی اراده می بیند در نتیجه از ادامه کار، منصرف می شود .

ب) شناخت لازم از توانایی ها و استعدادها

همه ما اننسان ها  در وجود خود، از استعدادهایی برخورداریم. کافی است این نیروها را بشناسیم و برای رسیدن به هدف، از آنها در جهت درست بکاربگیریم.

ج) برنامه ریزی

سعی نمایید برای تمام کارها و فعالیت های شبانه روزی خود ، برنامه ای مدون و منظم داشته باشید و هر روز صبح با نگاهی به آن برنامه ، به اجرای دقیق آن بپردازید و شب ها، قبل از خواب، آن را محاسبه و ارزیابی کنید. در واقع باید همچون یک محاسبه گر جدی و قاطع ،فعالیت های روزانه و میزان موفقیت خود در انجام دادن آنها را بررسی کرده و در صورت موفقیت، خود را تشویق و در صورت تخلف و سهل انگاری در اجرا، خود را تنبیه کنید.

د) اصل تلقین یا خودگویی های مثبت

ما همواره با خودمان حرف می زنیم و ۷۰ درصد وقت مان با گفتگو سپری می شود، حتی زمان خواب ، ما همان می شویم که با خود حرف می زنیم. سعی کنید دستورات خوبی به خودتان بدهید. شما با خودتان چه می گویید؟ فرهنگ ذهن و زبان شما، مثبت است و نیروزا و یا منفی است و نیروبر؟ آجر های بنای هستی مان را طرز تفکرمان می سازد و اگر بخواهیم در دنیای مان اتفاق زیبایی بیفتد ، گام اول ، تغییر در نگاه و بینش ماست و گام دوم،  تلاش مستمر و انتخاب های عالی و فرداساز، که قرار است در دنیای ما رخ خواهد دهد. نگرش ها و اندیشه های ما، مهم ترین عامل تغییر به شمار می آیند. پس  نوع نگرش ما به رخدادهای خوب یا بد زندگی بستگی دارد.

ه) تدریجی بودن تقویت اراده

برای به دست آوردن اراده ای قوی و محکم، باید به تدریجی بودن آن و نیاز آن به تمرین، توجه داشت. و هرگز فکرنکنید که می توانید بدون تلاشی درخور، به آن دست یابید. بنابراین:

صبح ها، هر زمان که بیدار شدید ، بی درنگ برخیزید و از رختخواب بیرون بروید ، حتی اگرخواب آلودگی مــزاحـمـتـان اسـت، از اتاق بیرون بروید و قدری نرمش کنید تا خواب آلودگی از بین برود.

تمرین های ساده در جهت تقویت اراده

۱:

برای غلبه کردن بر مقاومت ذهنی و روحی خودت گاهی تمرین هایی همچون :اگر در اتوبوس یا مترو نشسته ای و می بینی فرد مسنی وارد می شود، بلندشو و جای خود را به او بده..

۲:

در انجام وظایفت کوتاهی نکن و انجام آن ها را به تاخیر نیانداز. به عنوان مثال اگر کلی ظرف کثیف در سینک آشپزخانه است که باید شسته شوند و تو به خاطر تنبلی، شستن آن ها را عقب می اندازی، به سرعت بلند شو و آن ها را بشور و اجازه نده تنبلی تو را کنترل کند. وقتی این گونه عمل کنی، قدرت اراده ات تقویت خواهدشد.

۳:

چون به خانه می آیی و خسته ای ، مستقیم سراغ تلویزیون می روی؛ چون احساس رخوت و تنبلی می کنی، نمی خواهی دوش بگیری، پس بر این حال و هوا غلبه کن و اول سراغ دوش گرفتن برو.

۴:

تلاش کن عادت هایت را کنترل کنی یا آن ها را تغییر دهی. به عنوان مثال :  اگر دوست داری همیشه قهوه یا چای را با شکر بنوشی، یک هفته تمرین کن و چای یا قهوه ات را بدون شکر بنوش و اگر عادت به مصرف زیاد چای در روز داری، سعی کن در مدت ده روز آن را به دو فنجان در روز برسانی.

۶:

کارهایی متفاوت از همیشه انجام بده به عنوان نمونه: اگر برای بالارفتن می توانی از آسانسور یا پله استفاده کنی، پله را انتخاب کن؛ البته اگر تعداد طبقات خیلی زیاد نباشند.

پس باید نتیجه گرفت که با تقویت قدرت اراده، قدرت درونی خود را آشکار می سازی و این خود که باعث می شود که بر عادت های مضر خود غلبه کنی، راحت تر تصمیم بگیری وجسارت پیدا کنی که تمام موانع را از سر راه خود برداری و موفق شوی.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.