نقش عادت ها در زندگی

در جهان امروز ما انسان ها در عرصه های مختلف زندگی درپی موفقیت هستیم .گاهی به غلط گمان میکنیم که موفقیت یک شبه به دست می آید . این تفکر اشتباهی است که در امروزه بسیار در میان جوامع شایع است .

اما این تفکر کاملا اشتباه است چون موفقیت یک جاده و یک راه است که باید پیموده شود  نه یک مقصد . لذا در ابتدا باید متوجه شویم که آیا  در راه موفقیت داریم یا در راه راه شکست . واین جاست که باید بدانیم که چگونه در راه موفقیت قرار گیریم و چگونه از راه شکست خارج شویم .

تنها راه قرارگیری در راه موفقیت ایجاد عادت های خوب و تنها راه خروج از جاده شکست رها کردن گونه های مخرب آن و جایگزینی آن ها با عادت های خوب است .

اما عادت چیست ؟

عادت ها تکرار کارها به طور مرتب و متوالی است به گونه ای که پس از مدتی به طور ناخودآگاه آن کار هارا انجام دهیم

چند نوع عادت داریم ؟

ما در کل ۲ نوع عادت داریم عادت های خوب یا بد به گونه ی دیگر عادت های سازنده یا عادت های مخرب .  عادات مخرب عاداتی هستند که مدتی پس از داشتن آنها متوجه افت سطح زندگی و کاهش انرژی و شکست های پی در پی میشویم . عادات خوب و سازنده عاداتی هستند که مدتی پس از داشتن آنها به موفقیت های پی در پی و افزایش سطح انرژی و زندگی خود میشویم .

اما عادت ها تا چه اندازه در زندگی ما اثر دارند ؟

بیشتر کار هایی که ما در طول زندگی خود انجام میدهیم به طور ناخودآگاه انجام میشوند و ما اصلا برای انجام آنها فکر نمیکنیم یعنی ما در طول شبانه روز اکثر کارهایمان توسط ضمیر ناخود آگاه انجام میشود نه ضمیر خودآگاهمان ! مانند نحوه ی غذا خوردن و مسواک زدن و رانندگی کردن و … و این ضمیر ناخودآگاهمان با عادت های ما شکل میگیرد .

از طرف دیگر  ما همه میدانیم که موفقیت ها در دنیای امروز یک شبه نیستند و مسیری هستند که باید پیموده شود برای مثال اگر میخواهیم به بدن مورد علاقه خودمان برسیم باید هر روز یا یک روز درمیان به باشگاه بدنسازی بریم و رژیم غذایی را رعایت کنیم و آنها را به عادت خود تبدیل کنیم و پس از ۶ ماه یا ۱ سال متوجه تغییرات دربدن خودمان میشویم اما اگر میخواستیم درهمان روز اول ساعات طولانی تمرین کنیم نه تنها بدن ما زیبا و متناسب نمیشد بلکه ضعیف و ناتوان میشد !

از مثال بالا میتوان متوجه شد که تنها راه رسیدن به موفقیت ایجاد عادت های خوب و ترک گونه های مخرب آن است .

از زمان کودکی، بسیاری از عادت‌ها در وجود ما شکل گرفتند. خیلی از این عادت‌ها به صورت ناخودآگاه و تصادفی ایجاد شدند. ما با شناخت عادت‌ها و فرایند شکل‌گیری آن‌ها، می‌توانیم کنترل عادت‌ها رو به دست بگیریم و عادت‌هایی را در خودمان ایجاد کنیم که خوب و موثر هستن؛ آن هایی که میتوانند بر روی توسعه‌ی فردی ما نیز اثرگذار باشند.

رابطه میان ضمیر ناخود آگاه و عادت ها :

امروزه دانشمندان به مطالعات زیادی در خصوص ضمیرناخودآگاه پرداختند و نتایج بسیار زیادی نیز بدست آمد اما نتیجه ای که همه ی دانشمندان برآن اتفاق نظر دارند این است که ضمیر ناخود آگاه با تکرار قابل تغییر است . اتفاقی که رخ میدهد به این صورت است که با تکرار کردن یک کار یا یک جمله و باور به آنها ضمیرناخودآگاه اطلاعات قبلی را پاک میکند و اطلاعات جدید را جایگزین اطلاعات قبلی میکند .

این جاست که استیون کاس میفرمایند :

شما پادشاه مغزتون نیستید شما معاون پادشاه مغزتون هستین که در کنار پادشاه ایستاده و در اتخاذ تصمیم‌های عالی مشارکت میکنید

اما چگونه عادت های جدید را ایجاد کنیم و به موفقیت برسیم ؟

بسیاری از مردم اعتقاد دارند که برای موفقیت لازم است که ۲۱ روز همان کار را انجام دهیم . آنجاست که کار مدنظر به صورت عادت در می آید . بسیاری به جای ۲۱ روز به چله یا همان ۴۰ روز اعتقاد دارند. اما مسئله اصلی این است که زمان برای افراد مختلف متفاوت است. ممکن است شخصی پس از یک هفته به کاری عادت کند یا عادتی را ترک کند .و درهمان زمان شخص دیگری حتی پس از ماه ها نتواند عادت جدیدی را ایجاد یا ترک کند. لذا اگر دیرتر از ۲۱ روز یا ۴۰ روز به چیزی عادت کرید اصلا نباید دلسرد شوید .

هر کاری در ابتدا بسیار سخت و پیچیده به نظر میرسد اما به مرور زمان ما قوی تر میشویم و مسائل برای ما راحت تر میشوند و قادریم که حلقه ی عادت های بد را بشکنیم و حلقه های جدیدی از سازنده های آن بسازیم.

چند مثال از عادات سازنده و عادات مخرب:

عادات سازنده:

مرتب و متوالی ورزش کردن و رعایت رژیم غذایی سالم

خواب کافی در شب و سحرخیزی

مطالعه کتاب های سازنده و عمل به دستورات آن کتاب ها

مدیتیشن و تمرین آرام سازی روح و روان

افزایش مهارت های فردی

و…

عادت های مخرب:

پرخوابی و کم خوابی

کم خوری و پرخوری و خوردن غذاهای ناسالم و نداشتن رژیم غذایی مناسب

تعویق کارها و نداشتن برنامه و نداشتن هدف

بی نظمی و شلختگی چه از نظرمادی چه از نظر ذهنی و معنوی

و…

در آخر به این نکته باید بسیار توجه کرد که عادت هارا با روزمرگی اشتباه نگیریم :

عادت ها برای زندگی  میتوانند بسیار مفید هستند اما روزمرگی در هر صورت  بسیار منفی و مخرب است . یکی از مهمترین عاداتی که باید درخودمان تقویت کنیم مهارت فرار از روزمرگی میباشد .  داشتن علاقه به مواجهه با مواردجدیدبه انسان شچاعت میدهد. آنها شخصیت مارا میسازند  همان طور که امام کاظم (ع) فرمودند: هر کس دو روزش برابر باشد مغبون است .

پس ما دراین زندگی دائما باید در پی این باشیم که عادت های مخرب را از بین برده و آنهارا به عادات سازنده تبدیل کنیمhttps://www.instagram.com/p/CHU4dLxpX3Y/

تغییر به وسیله عادت
عادت ها میتوانند زندگی مارا برای همیشه تغییر دهند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.