تقریبا همه ما از اولین سال های مدرسه با مفهوم هدف یا هدفگذاری برای رسیدن به موفقیت آشنا شدیم.هدف گذاری

به نظر ساده می رسید: چیزی رو که می خوای انتخاب کن و تلاش کن که بهش برسی! اما تجربه ثابت کرد که مسیر موفقیت اصلا هم به این سادگی نیست، موانع بزرگی توی راه وجود داره.

اکثر ما همیشه بعد از مدتی دوباره عزممون رو جزم میکردیم، ولی مشکل اینجا بود که به همون روش سابق هدفگذاری جدید انجام می دادیم. با خودمون فکر می کردیم تنها مشکل اینه که اراده قوی نداریم یا تنبل هستیم.

اما…

شاید ایراد در روش هدف گذاری ما بوده، نه میزان اراده مون!

چالش ها و شرایطی که در مسیر هدف قرار دارند بسیار مختلف و گاهی غیرقابل پیش‌بینی هستند. با این حال در هر زمینه عواملی وجود داره که روی درصد موفقیت احتمالی ما و رسیدن به هدف اثر میذاره. اگه دوست دارید بفهمید با شرایطی که همین الان دارید چقدر به هدف شغلی و کسب و کاری خود در سال ۹۸ نزدیک هستید

آیا شما هدف گذاری درست رو بلد هستید؟

به قول انیشتین: «اینکه یک کار تکراری رو برای بار هزارم انجام بدی و انتظار داشته باشی نتیجه متفاوتی بگیری، دیوانگیه!»

اگه شما در حال خوندن این مقاله هستید، احتمالا از روش های قدیمی و همیشگی هدف گذاری خسته شدید. پس  باید دنبال راه و روشی متفاوت و کارآمد باشید.

در راستای تعیین هدف شغلی و برنامه ریزی برای اون، باید علومی مثل روانشناسی، تحقیقات جامعه شناسی، بررسی اوضاع اقتصادی و چشم اندازهای اون و… رو بررسی کنیم.

از طرف دیگه، هدفگذاری باید جامع باشه. یعنی تا جای امکان تمام ابعاد زندگی شما رو در خودش جا بده. هدف گذاری مناسب شخص شما حتی با نزدیکترین دوستتان هم تفاوت داره؛ حتی اگه رویای مشترک داشته باشید. چرا؟

چون هر کدام از شما توانایی ها، ویژگی ها و نقاط قوت و ضعف متفاوتی دارید.

برای هدفگذاری موفق باید تمام ابعاد زندگی شخصی و هدف شغلی خودتون رو در نظر بگیرید.

پس هدف گذاری کار سختیه…

بله…اما نه برای کسانی که اصول پایه و متغیرهای اون رو به درستی یاد گرفتن.

بهتره به این موضوع به چشم یه مهارت نگاه کنید: «مهارت هدف گذاری»

شما برای اینکه هر مهارتی رو کسب کنید نیاز به اطلاعات، راهنما و تجربه دارید. خوشبختانه وقتی نکات مهم و کارآمد رو بشناسید، می تونید برای خودتون هدفگذاری صحیح انجام بدید و به اطرافیاتون هم کمک کنید.

هدفگذاری فقط در زمینه تحصیلی یا کسب و کار نیست! شما در هر زمینه ای که بخواهید از نقطه الف به نقطه ب برسید باید برای آن هدفگذاری و برنامه ریزی کنید. پس یادگیری مهارت های مربوط به این موضوع همیشه به دردتون می خوره.

اجازه ندید ناامیدی ها و شکست های گذشته باور شما رو نسبت به خودتون خراب کنن. شما تقصیری نداشتید! اکثر ما راه و روش درست تعیین هدف رو در مدرسه و جامعه یاد نمی گیریم، به همین دلیل نیرو و زمان زیادی رو از دست میدیم.

شما تنها نیستید.

خبر خوب اینه که قبل از شما افرادی زمان و انرژی خودشون رو برای پیدا کردن مسیرهای درست صرف کردن. حالا شما می تونید بدون اینکه تمام اون راه ها رو تنهایی طی کنید، از نتیجه کار اونها استفاده کنید.

پس این بار پیش از هدفگذاری جدید، راه و روش درست اون رو یاد بگیرید.

یاد گرفتن هر مهارت جدید، سرمایه گذاری است نه هزینه.

قدم اول : مشخص کنید دقیقاً در هر قسمت از زندگیتان چه می خواهید؟

این کار بلافاصله شما را از ۸۰ تا ۹۰ درصد جامعه جدا می کند. مهمترین کلمه ای که من در علم موفقیت پیدا کرده ام « شفافیت » است. افراد موفق در مورد چیزی که می خواهند خیلی شفاف و روشن هستند. در واقع تا هدف نداشته باشید نمی توانید هدف گذاری کنید. آیا می دانید خواسته قلبی تان چیست؟ هدف باید روشن، شفاف، دست یافتنی و واقعی باشد.  آدم های موفق از چهار بعد خانواده، درآمد، سلامتی و سرمایه خالص دیدگاه روشنی دارند

قدم دوم : تمام اهداف خود را مکتوب کنید

بررسی ها نشان می دهد تنها ۳ درصد از افراد هدف خود را به صورت مکتوب مشخص می کنند. این درحالی است که نوشتن می تواند ۱۰ برابر امکان رسیدن به هدف را بیشتر کند. هر آنچه که شما می نویسید مستقیماً در ضمیر ناخودآگاهتان برنامه ریزی می شود. اهداف شما باید “شفاف” و “خاص” و “با جزئیات” و “قابل اندازه گیری” باشند.

قدم سوم :زمان بندی داشته باشید

قانون پارکینسون: هر کاری به اندازه ای که شما برایش زمان تعیین می کنید، طول می کشد. بنابراین زمان بندی برای هدف بسیار مهم است. بعد از این مرحله در هدف گذاری، هر هدف را به گام های کوچکتر تقسیم کنید برای هر کدام از آن گام ها مهلت های کوتاه تری مشخص کنید.

قدم چهارم : موانع و محدودیت های احتمالی را شناسایی کنید

طبق اصول هدف گذاری برایان تریسی ۸۰ درصد موانع و محدودیت ها در درون انسان است و تنها ۲۰ درصد از محدودیت ها وجود خارجی دارند. این تئوری به قانون ۸۰-۲۰ معروف است. باورهای منفی در هدف گذاری، محدودیت های ذهنی ایجاد می کنند و باید آنها را شناسایی و برطرف کرد.

قدم پنجم : اطلاعات و مهارت های لازم را شناسایی کنید

مهارت هایی را که باید توسعه دهید تا در ۱۰ درصد بالای زمینه کاری خودتان باشید را شناسایی کنید و آن ها را مکتوب کنید. مهمترین مهارت ها را به صورت لیستی بنویسید و سپس مهارت شماره یک را مشخص کنید. هدف گذاری برایان تریسی روی بهبود فردی و ارتقا مهارت ها تاکید دارد.

قدم ششم : همراه و حامی پیدا کنید

آیا می خواهید به تنهایی بار همه مشکلات را به دوش بکشید. تعداد افرادی که توانسته اند در یک استارتاپ به صورت منفرد، پیشرفت کنند چند نفر است؟ افراد زیادی هستند که می توانند و می خواهند به شما کمک کنند کافیست این افراد را در زمان مناسب پیدا کنید موفق ترین مردم کسانی هستند که بزرگترین شبکه را از کسانی که به یکدیگر می توانند کمک کنند را ساخته و نگهداری می کنند.

قدم هفتم : یک لیست از کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید هدف گذاری

چک لیستی از تمام کارهایی که از ابتدا تا انتها باید انجام دهید ، تهیه کنید. احتمال رسیدن به هدف تان ۱۰ برابر می شود. این یکی از مهم ترین کارها در هدف گذاری برایان تریسی است.

قدم هشتم : لیست گام ها را اولویت بندی کنید

انرژی ، زمان و توان ما محدود است برای همین اولویت بندی اهداف و تمرکز روی اولویت های اصلی بسیار مهم است . قانون ۲۰-۸۰ در مورد این قضیه را میتوان این گونه بیان کرد که ۲۰ درصد زمانی که در ابتدای کار سازماندهی میکنید ارزشی معادل ۸۰ درصد زمانی است که بدون سازماندهی آن کار را انجام می دهید.

قدم نهم : برنامه ریزی داشته باشید

همه ی افراد موفق از قبل برنامه ریزی می کنند. بهتر است یک برنامه ریزی ماهانه، هفتگی و روزانه را تنظیم کنید. به این ترتیب از شب قبل می دانید برای فردا چه برنامه ای کنید. همینطور مشخص است در هفته بعدی و ماه بعد باید چه کارهایی انجام شود.

قدم دهم : برای هر روز یک اولویت اصلی در نظر بگیرید

مشخص بودن هدف و تمرکز داشتن در هر روز از مهمترین نکات کلیدی رسیدن به موفقیت است. برایان تریسی پیشنهاد می کند که کارآفرینان ۷ کار مهم را برای هر هدف به ترتیب اهمیت رتبه بندی کنند و طبق آن کار را انجام دهند.

قدم یازدهم :  انضباط شخصی داشته باشید

مهم ترین وظیفه شما اینست که تک تک وظایف محوله را به طور کامل انجام دهید. تا زمانی که ۱۰۰ درصد کار تمام نشده نباید آن را رها کنید. به مرور عادت می کنید که خودتان مثل یک ناظم مدرسه، مراقب انجام کارها باشید. با انجام هر کار ساده اعتماد به نفس بیشتری برای ادامه کار پیدا می کنید.

قدم دوازدهم: از قدرت تجسم خلاق استفاده کنید

تجسم ذهنی نوعی تصویرسازی است که روی ضمیر ناخودآگاه فرد تاثیرگذار است. شما باید در ذهنتان یک تصویر واضح و روشن و هیجان انگیز و احساسی از هدفت تان خلق کنید. به طوری که انگار همین الآن به واقعیت تبدیل شده است. اهداف تان را ببینید که هم اکنون به آنها دست پیدا کرده اید. خودتان را تصور کنید که از به انجام رساندن آن هدف در حال لذت بردن هستید. اگر هدف تان یک خانه زیبا است ، خودتان را در حال زندگی کردن در یک خانه زیبا ببینید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.